Hozzávalók (4 személyre):
8 dl tej
2 dl tejszín
20 dkg (magas kakaótartalmú) csokoládé
1 vaníiarúd vagy 1 evőkanál vanília eszencia
5 db egész szegfűszeg
1 fahéjrúd
2 dl tejszín
20 dkg (magas kakaótartalmú) csokoládé
1 vaníiarúd vagy 1 evőkanál vanília eszencia
5 db egész szegfűszeg
1 fahéjrúd
Vízgőz felett a tejszínnel összeolvasztom az apró darabokra tört csokit. Leveszem a vízgőzről, majd hozzáöntöm a tejet, beleteszem a fahéjat, a vaníliát és a szegfűszeget (praktikus teatojásban, így nem kell majd leszűrni), majd lassú tűzön forrásig főzöm. Miután elkészült, kézi robotgéppel vagy habverővel habosítom és poharakba töltöm.
Nagyon finom, érdemes kipróbálni! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése