2012. április 22., vasárnap

Ritter sport csoki története

Az 1932-ben bevezetett Ritter Sport már biztosan sokak számára ismerős. Aegyedi formájú 4 x 4 kis kockából álló táblamegvalósulása Clara ötlete volt. A cél az volt, hogy a „normál” táblás csokoládé súlyát (ami 100 gramm) megtartsák, de a súlya ellenére behelyezhető legyen minden sportzakóba törés nélkül (és mindezt persze olvasztás nélkül érjük el). A cég ezzel a frappáns külcsínnel, és persze a finom ízekkel 1970-re annyira kinőtte magát, hogy a környező országokban is elterjedt a márka imádata. A sikeres fejlődést újabb ötlettel, a szezonális termékek bevezetésével tartotta fenn a cég. Talán nem annyira egetrengető, de mégis kisebb innovációnak tekinthető, hogy Németországban elsőként a Ritter Sport vezette be a joghurtos csokoládét.



Még egy „forradalmi találmány” kapcsolódik a nevükhöz, ami talán sokaknak fel sem tűnik már, hiszen annyira természetesnek tűnő mozdulat: a termék nem a megszokott módon lett papír hajtogatással becsomagolva, hanem egy speciálisan lezárt borítékhoz hasonlít leginkább, a csomag szélét széthúzva pedig késlekedés nélkül hozzá lehet jutni a csokoládéhoz (azóta persze már több cég is elleste ezt a sportos és praktikus designt).
A klasszikus mellett persze megjelentek egyéb változatok is, 1982-ben a kicsi, de szép Ritter Sport Minis lépett a piacra, a 10 darabból álló csokiválogatás összsúlya 100 gramm, de a dobozban található csokoládé gyűjtemény természetesen külön-külön is kapható 100 grammos kiszerelésben is.
1999-ben a szűkebb vásárlói rétegekre is gondoltak, és forgalomba hozták adiabetikus Rittereket is. Méghozzá rögtön négy ízben: félédes 50% kakaótartalmú, joghurtos, nugátos, tejcsokoládé 30% kakaótartalommal. Ami igen nagyra értékelendő, mivel elég kevés multi foglalkozik a cukorbeteg fogyasztók kiszolgálásával. Még ugyanebben az évben egy másik különleges ízt is piacra dobtak, a Ritter Sport Rum mini falatkákat.
A teljességhez már csak egyvalami hiányzott: 2008 áprilisában új mérföldkőhöz érkezett a Ritter Sport, bevezetésre került négy finom bio csokoládé fajta: 35% teljes tej, mandula, kesudió, szőlő. Idén pedig még egy makadámdió darabos tejcsokival lepték meg a nagyérdeműt.

1 megjegyzés:

  1. Артур Борис vagyok, az Orosz Köztársaság lakója / állampolgára. 52 éves vagyok, vállalkozó / üzletember. Egyszer nehézségeim voltak a projektem / vállalkozásom finanszírozásában, ha nem egy jó barátom, aki bemutatott Benjamin Lee úrnak, hogy kapjon egy 250 000 USD értékű hitelt a cégétől. Amikor kapcsolatba léptem velük, mindössze öt munkanapra volt szükség ahhoz, hogy a hitelezési folyamatom elkészüljön és a számlámra kerüljön. Még rossz hitelelőzmények mellett is kínálják Önnek szolgáltatását. Emellett mindenféle kölcsönt kínálnak, például üzleti hiteleket, lakáshiteleket, személyi kölcsönöket, autókölcsönöket. Nem tudom, hogyan köszönjem meg nekik, amit értem tettek, de Isten megjutalmazza őket dicsőségében gazdagsága szerint. Ha sürgős pénzügyi segítségre van szüksége, vegye fel velük a kapcsolatot ma e-mailben: 247officedept@gmail.com WhatsApp információ ... + 1-989-394-3740

    VálaszTörlés